Bromsar är vid sidan av däck en av dom viktigaste delarna på en bil, det är dom som omvandlar rörelse-energi till värme-energi i skivorna inför en kurva eller för att stanna framför ett hinder på vägen.


Vi tror att alla förstår vikten av bra bromsar och hoppar därför rakt in på varför du vill uppgradera dina bromsar till ett BBK.Varför BBK?

  • Utseende - moderna bromssystem består nästan undantagslöst av fula enkolv glidok, ofta rostiga och/eller smutsiga. Nu har du köpt feta stora fälgar till din bil och helt plötsligt så syns det hur små och fula bromsar du har.. Att uppgradera till BBK - big break kit - pga utseendet är vanligt, som en en bonus så kommer dina bromsprestanda och din bromspedalskänsla förbättras flera nivåer.
  • Bättre bromsar - du gillar att köra bil och du känner att du inte riktigt litar på dina OE-bromsar vid lite mer inspirerad körning eller vid upprepade inbromsningar. Moderna bromssystem är inte dimensionerade för bilarnas vikt, effekt och hård körning. Bromsarna designas för att klara ett begränsat antal av tunga inbromsningar innan bromssystemet blir så varmt att olika typer av fade (helt- eller delvis-bromsbortfall) uppstår. De första effekterna är att du behöver trycka hårdare på pedalen mot slutet av inbromsningen för att behålla graden av de-acceleration/retardation, detta är begynnande pad-fade. MÅNGA av dessa effekter KAN bero på eftersatt underhålla och tråkiga OE-belägg som relativt fort blir så varma att funktionen blir sämre eller tom uteblir helt. Genom att underhålla och göra små uppgraderingar till ditt OE-bromssystem kan man komma långt, men alla bromssystem når en punkt där dom helt enkelt inte är up to the task - oavsett uppgraderingar.
  • Du vill köra bana/race/trackdays - för denna typ av användning är BBK väldigt vanligt och populärt.
  • Du vill förbättra bromspedalskänslan - OE-bromssystem består som tidigare nämnt oftast av enkla, relativt veka enkolvsok, snälla svampiga bromsbelägg och gummi-baserade bromsslangar... inget av detta gör underverk för din bromspedal som är svampig/svårdoserad och lämnar lite eller ingen feedback om vad bromsarna och däcken håller på med.Ett BBK består av bromsskiva, bromsok, adaptrar och ofta bromsbelägg samt en stålomspunnen slang och säljs alltid per axel. Vi har BBK för hundratals bilmodeller med och utan handbroms för att du skall kunna ha full OE-funktionallitet och kunna köra din bil genom besiktningen.


Ett BBK's konstruktion med flerkolvs-ok ofta frästa ur ett stycke och en matig bromsskiva monterad på en aluminium-hatt minskar onödig ofjädrad vilk och gör under för din bromspedals-känsla, de flera många gånger större bromsbeläggs-arealerna i dessa kit sänker temperaturen och risken för fade.


En lång radda förbättringar som är möjligt med ett väldimensionerat BBK och för DIN körstil anpassat bromsbelägg... Eftersom VI är kompletta broms-nerdar så har vi blykoll på vad just DU behöver, vi kör tester på våra egna bilar, både på gata och på bana med olika bromsbeläggs-compounds, olika typer av BBK och bromsvätskor för att kunna ge dig de bästa råden.Vår ABSOLUTA uppfattning är att har man en gång kört en bil med rätt kombination av BBK, bromsbelägg och bromsvätska så är alla orginalbilar läskiga att köra, true story. Så öppna dörren till sena och säkra inbromsningar och ta kontakt med oss för just DITT BBK-setup.